De organiserende IJsvereniging IJsbaan Middelstum had een nieuw parcours samengesteld voor de eenentwintigste editie van de Hippolytusrun. De route liep langs het Boterdiep naar de borg Ewsum en ging via het erf van de familie Gast en door het bos weer richting Ewsum om de Trekweg terug naar het ijsbaanterrein te nemen. Na afloop louter tevreden gezichten op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan. Het fraaie weer zorgde voor ideale omstandigheden voor zowel de tachtig deelnemers aan de sponsorloop, de honderdzevenenvijftig  senioren aan de run als de toeschouwers.

Barry Bronsema uit Meedhuizen keerde in een tijd van 33.58 als eerste terug als tien kilometer loper bij start- en finish. Bij de dames was het de Groningse Christien Koning die de volledige afstand als snelste aflegde, 39.55. Ben Stellingwerf (Bedum) was de rapste heer op de vijf kilometer. Hij volbracht de ronde in 16.39. Emma Dijkstra uit Stedum was weer eens de snelste dame op de vijf kilometer. De jonge rappe Stedumse kwam na 20.33 terug op de ijsbaan.

De Klasse Heren kende in Gerben Vermij uit Leens een goede winnaar. Hij werd op zestien seconden gevolgd door Groninger George van de Schans. Ruim twintig seconden daarna snelde Harmen Stam (Winneweer) naar de bronzen plek. Bij de Heren 40+ was het dus Barry Bronsema die veruit de snelste was. Ruim viereneenhalve minuut bedroeg zijn voorsprong op de nummer twee Jos Vast uit Winsum. Dorpsgenoot Jeroen van der Hoef had bijna één minuut langer nodig voor zijn twee rondes in en rond Middelstum en behaalde daarmee een derde plek. Jeroen van der Veen (Groningen) liet er in de klasse Heren 50+ geen twijfel over bestaan dat hij de snelste was. Met een tijd van 38.57 was hij bijna anderhalve minuut eerder aan de finish dan Peter Trof uit Appingedam. Even later meldde Lopster Pieter-Jan Kooi zich bij de eindstreep. De klasse Heren 60+ kende in Kees Groenendijk uit Stedum een uitstekende winnaar. (39.52). Delfzijlster Siemon Hinrichs gaf bijna een minuut toe op de winnaar. Jan Hovenga uit Sebaldeburen eindigde op de derde plaats in deze klasse.

De klasse Dames was een prooi voor Angela de Jonge (Groningen). Met een tijd van 44.13 liet zij haar concurrentes ver achter zich. Armanda Spijk uit Blauwe Stad moest ruim tien minuten toegeven op de winnares. De inwoonster uit Blauwe Stad eindige op haar beurt bijna drie minuten voor de winnares van het brons, Thalita Folkersma uit ’t Zand. In de klasse Dames 40+ toonde Marieke Poort zich een prima winnares. 52.18 deed zij over de twee rondes in en rond Middelstum. Anna de Munck uit Winsum snelde naar een prima tweede plek in 53.46. Claudia de Jong (Meedhuizen) ging met de bronzen plak naar huis. Bij de klasse Dames 50+ een verwachtte winnares, namelijk Christien Koning uit Groningen, 40.13. Het verschil met Elly Rooda (Grootegast) was groot, namelijk bijna zeven minuten. José Westeneng uit Woltersum maakte het podium compleet met een derde plek, 55.24. 

De actieve IJsvereniging IJsbaan Middelstum kan samen met de vele vrijwilligers terugzien op een geslaagde primeur van de gewijzigde Hippolytusrun en ziet dan ook met vertrouwen uit naar de volgende edities.

 

Uitslagen Hippolytusrun, woensdag 5 juni 2024   (NB: staat achter je naam geen tijd en je hebt de finish wel bereikt in jouw klasse, geef dan je tijd even door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.m  Wij passen het dan aan)

Foto's Hippolytusrun, woensdag 5 juni 2024 gemaakt door Jannes Klaassen

 

© 2024 www.ijsbaanmiddelstum.nl
Joomla Templates by Joomzilla.com